[button text=”Lees hier onze restauratie blog” style=”shade” radius=”5″ depth=”3″ depth_hover=”5″ expand=”true” icon=”icon-star” link=”https://www.rjarmy.nl//2019/01/02/restauratie-nekaf-m38a1-de-auteur/”]

Extra informatie over de Nekaf M38a1:

De Nederlandsche Kaiser-Frazer Fabrieken NV (Nekaf) was een Nederlandse fabriek, gevestigd te Rotterdam, waar vanaf 1948 auto’s werden geassembleerd. Naast modellen van Kaiser-Frazer werd enkele jaren de Nekaf Jeep geassembleerd.

De Nekaf Jeep (ook kortweg Nekaf) was een Willys M38A1 jeep die in Nederland werd geassembleerd, aanvankelijk bij Nekaf in Rotterdam en later bij Kemper & Van Twist uit Dordrecht. De Nekaf Jeep werd tot in de jaren negentig bij de Koninklijke Landmacht gebruikt. Totaal zijn er circa 7500 gebouwd.
De militaire aanduiding is M38A1. Het is oorspronkelijk een ontwerp uit 1952 van Willys-Overland en wordt ook wel aangeduid als Willys MD. De Nederlandse versie wijkt af van de standaard M38A1 door de kenmerkende bolle richtingaanwijzers aan elke zijkant, die beschermd worden door een ijzeren beugel.

Inleiding

Na de Tweede Wereldoorlog gebruikte de Koninklijke Landmacht aanvankelijk jeeps uit Amerikaanse dumpvoorraden. Begin jaren vijftig zocht het Ministerie van Oorlog een opvolger. DAF ontwikkelde de DAF YA-054 terreinwagen, die echter te duur werd gevonden. De keuze viel op de Willys M38A1 van Willys-Overland. De totale order bedroeg 4000 stuks. Wegens de economische positie van Nederland werd overeengekomen dat de voertuigen bij Nekaf zouden worden geassembleerd, en dat ook onderdelen van Nederlandse leveranciers zouden worden toegepast. Om te kunnen voldoen aan de Nederlandse verkeerswetgeving werden enkele wijzigingen doorgevoerd; onder andere werden richtingaanwijzers toegevoegd.[1]

De eerste Nekaf Jeep werd op 28 mei 1955 afgeleverd. Aanvankelijk leverde Nekaf 55 stuks per week af, maar de fabriek kreeg het druk met de assemblage voor Simca, en de productie zakte in naar 27 stuks per week. Drie jaar later werd Nekaf geliquideerd[2] en werd de assemblage gestaakt. Er waren toen 5676 stuks afgeleverd.[1] Tussen 1958 en 1962 assembleerde de Dordrechtse firma Kemper & Van Twist een kleine serie van de Nekaf Jeep. De naam bleef ongewijzigd. In totaal zijn er circa 7500 exemplaren van dit type jeep gemaakt.

Versies

De Nekaf M38A1 is in verschillende uitvoeringen geleverd (en/of gebruikt):

  • -> Vrachtauto (VAU) “algemene dienst” (eventueel met Polynorm of Bantam– of Roset-aanhangwagen).
  • -> Gewondentransport (GWT) met dubbele Riemvis-brancarddrager.
  • -> Brandweer.
  • -> Ten behoeve van de verkenning (uitgerust met zend- en ontvangstapparatuur en eventueel een BREN- of MAG-affuit).
  • -> Met terugstootloze vuurmond (TLV) 106mm-M40A1 (aanduiding M38A1C of M38A1TLV).
  • -> Met het het antitankraketsysteem TOW (40 omgebouwde M38A1C’s tussen 1983 en 1989).

Onderstaande tekst is overgenomen uit de Technische Handleiding 9-345:

“Het in deze handleiding (TH 9-345) beschreven voertuig wordt aangeduid met Jeep, M38A1, 1/4-TON, 4 x 4 , 24V. Het voertuig kan op alle vier wielen worden aangedreven. De viercilinder benzinemotor is voor in het voertuig onder de motorkap geplaatst. De carrosserie biedt plaats aan vier personen, is van het open type en kan worden afgeschermd door een afneembare zeildoekse kap, zijzeilen en zeildoekse deuren, welke worden ondersteund en op hun plaats gehouden door metalen stangen, klemmen en zeildoekse banden. Er kan ook een metalen kap worden aangebracht. De jeep wordt voor algemene doeleinden gebruikt en is speciaal ontworpen voor het verrichten van verkenningen, het onderhouden van verbindingen tussen commando’s of voor het verrichten van bijzondere opdrachten. De voorruit is zodanig geconstrueerd, dat deze op de motorkap kan worden neergeklapt, teneinde een laag silhouet te verkrijgen en het naar voren vuren mogelijk te maken. Het reservewiel is aan de achterkant van het voertuig bevestigd. De carrosserie is voorzien van beugels en ruimten om de nodige uitrustingsstukken te kunnen vervoeren. Het chassis is aan de achterzijde van een trekhaak voorzien en van ogen aan voor- en achterkant om het voertuig te kunnen slepen of ophijsen.”

Technische gegevens (ontleend aan: TH9-345, Departement van Defensie)

Jeep M38 A1, 1/4 ton, 4×4:

Afmetingen Gewichten
Hoogte1900 mm
Breedte1550 mm
Toegestaan gewicht op de weg1753 kg
Toegestaan gewicht in het terrein1571 kg
Laadvermogen in het terrein363 kg
Laadvermogen op de weg544 kg
Getrokken last in het terrein (max)680 kg
Getrokken last op de weg (maximaal)907 kg
Aantal personen (inclusief bestuurder)4
Prestaties
Maximumsnelheid op de weg88 km per uur
Klimvermogen69%
Waadvermogen (zonder speciale uitrusting)75 cm
Waadvermogen (met speciale uitrusting)190 cm
Bodemvrijheid22,4 cm
Op- en afloophoek46° en 34°
Motor
Merk/typeWillys, 4 cilinder, F-kop (combinatie van kop- en zijklep), 4 takt, vloeistof gekoeld
Brandstofbenzine
Vermogen72 pk bij 4.000 toeren
Maximum koppel114 ft. lbs bij 2.000 toeren
Cilinderinhoud2,199 liter
Versnellingsbak
Merk/typeWarner Gear, synchromesh, 3 vooruit, 1 achteruit
Overbrengingsverhoudingenvooruit:
1e 2,789:1
2e 1,551:1
3e 1,000:1
Achteruit:
3,789:1
Reductiebak
MerkSpicer
OverbrengingsverhoudingenHoge gearing: 1.00:1
Lage gearing: 2.43:1
Brandstoftank
Capaciteit68 liter
Elektrische installatie
Boordspanning24 volt
Twee accu’s12 volt elk
Capaciteit per accu45 Ah
Zend- en ontvanginstallaties
AN/GRC-9 HF, bijnaam: Angrynine
GRC-3030 HF
VRC-9 VHF
RT-3600 VHF
RT-4600 VHF

Één gedachte over “Informatie Nekaf M38a1

  1. I’m pleased that I seen this website, precisely the proper information that I was trying to find!

Reacties zijn gesloten.

X