Dit jaar gaat dhr. Kompier de 40km lopen en zal een uitgebreid verslag doen van deze fantastische wandeltocht te ere van de Airborne Parachutisten.

De voorbereiding:

[row]

[col span=”5″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”1855″]

[/col]
[col span=”5″ span__sm=”12″]

Om 11.00 stond onze wandelheld dhr. Kompier gereed met zijn tassen om naar Oosterbeek te gaan om deel te nemen aan de Airborne Wandeltocht 2019

Tijdens dit evenement zullen ruim 40.000 wandelaars deelnemen.

[/col]

[/row]
[row]

[col span=”5″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”1856″ height=”124%”]

[/col]
[col span=”5″ span__sm=”12″]

De voorbereidingen voor de Airborne Wandeltocht zijn in volle gang.
Verwacht wordt dat het grootste herdenkingswandeltocht ter wereld dit jaar een recordaantal lopers zal aantrekken.
In Oosterbeek en de ruime omstreken wordt vrijdag hard gewerkt om de looproute klaar te hebben. Een pittige klus, want om 23.00 uur moet het af zijn. Zaterdagochtend zullen de eerste lopers rond 7.30 uur van start gaan.
TV Gelderland zal dit evenement live uitzenden vanaf 14.30 tot 17.00 uur.
Bron: Foto en tekst van Omroep Gelderland

[/col]

[/row]

De route:

[row]

[col span=”5″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”1857″]

Intocht
Wandelaars die vroeg vertrekken op de kortere afstanden en derhalve ook vroeg (vóór 13.00 uur) terug zijn, worden i.v.m. de verkeersmaatregelen, via een omleiding naar de finish geleid. U komt dan dus NIET over de Utrechtseweg en langs het Airborne Museum bij vroege terugkomst.

De officiële intocht vind plaats vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur vóór het Airborne Museum bij de tribune.

[/col]
[col span=”5″ span__sm=”12″]

Route 40 km
Download hier de routebeschrijving:

Deze afstand maakt (op veler verzoek) sinds de 55e editie deel uit van de Airborne Wandeltocht en is alleen bestemd voor de individuele wandelaar.
De starttijd is afwijkend van de andere afstanden.
Muziek
Jaarlijks begeleiden ongeveer 30 muziekkorpsen de wandelaars.
Niet alleen tijdens het vertrek, waarbij een defilé (om 11.00 uur)plaatsvindt voor het Airborne Museum, maar ook bij de intocht (vanaf 14.00 uur).
Defilé
Om 11.00 uur heeft het defilé plaats op de Utrechtseweg, voor het Airborne Museum. Even voor elf uur, klinkt het trompetsignaal ‘reveille’, gevolgd door één minuut stilte. Daarna opent de marsleider de wandeltocht en presenteren groepen militairen, marechaussee, politie, scouting en burgers zich aan de burgemeester en opgestelde hoogwaardigheidsbekleders. Het defilé is vanaf de gratis tribune te zien voor het publiek.

[/col]

[/row]

Tent opzetten:

[row]

[col span=”5″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”1862″ height=”216px”]

[ux_image id=”1861″]

[/col]
[col span=”5″ span__sm=”12″]

Eenmaal op Camping Oosterbeeks Rijnoever hadden wij afgesproken met dhr Weltevreden we gaan samen de 40km lopen.
Na elkaar kort gedag gezegd te hebben was het tijd om onze tent op te zetten.
Uiteraard hebben we matching tentjes in het thema.

Na het opzetten van de tent was het tijd voor een nog belangrijker deel van onze onderneming.
Het was tijd om even op het terras van de Cantine uit te rusten, genieten van een drankje en de prachtige omgeving.

En dan vanavond vroeg naar bed en morgen beginnen aan de mooie tocht.

[/col]

[/row]

De Wandeling:

[row]

[col span=”5″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”1919″ height=”216px”]

[ux_image id=”1928″ height=”212px”]

[ux_image id=”1927″ height=”212px”]

[ux_image id=”1925″ height=”212px”]

[ux_image id=”1926″ height=”212px”]

[ux_image id=”1918″ height=”212px”]

[ux_image id=”1921″ height=”212px”]

[ux_image id=”1923″ height=”378px”]

[ux_image id=”1920″ height=”212px”]

[/col]
[col span=”5″ span__sm=”12″]

Mijn naam is Remco, en dit jaar loop ik voor de 4e keer de Airborne wandeltocht in Oosterbeek.
De eerste 2 jaren heb ik 25 kilometer gelopen en de derde en vierde keer  40 kilometer. Dit jaar was het een heerlijke tocht, op een paar buien na. Gelukkig heb ik dit jaar flink getraind.

De dag begon om 03.00 uur ’s nachts. Eerst even rustig wakker worden, douchen, eten en dan de tassen pakken en rustig richting de start gaan lopen bij Airborne museum hotel Hartenstijn. Om 07.30 uur startten we, het begon lekker rustig.

De tocht gaat via een kronkelroute langs de Airborne oorlogsbegraafplaats. Verderop bij station Oosterbeek,  via de Bolderberglaan, verlaten we Oosterbeek. We gaan de bossen in op weg naar Wolfheze waar we via de Pro Persona Winkler Kliniek lopen naar Kwekerij en Tuin De Boschhoeve.

Bij de Renkumse heide draait de 40km route rechtsaf en de 25km route naar links.Wij lopen de route  helemaal door naar boven, onder  de A12 door, naar het Airborne Monument op de Ginkelse Heide.
Hier was onze 1ste rustplaats na 18km. We hebben een lekker patatje gegeten en daarna zijn we weer verder gegaan. We draaien nu af naar beneden richting Renkum, waar je compleet omheen loopt. De winkeliersvereniging bied de wandelaars gratis water aan, wat zeer welkom was. Helaas begon het in Renkum ineens heel erg  te regenen.

Rond 12.30 uur hebben we 30 minuutjes pauze gehad. Een vriend van me kwam ons verrassen met eten en drinken. Na deze, niet geplande, pauze zijn we door gegaan (met poncho aan!) omdat we anders te veel kostbare tijd zouden verliezen. De route ging verder naar Doorwerth waar de route wat heuvelachtiger werd.  Op de top van de Dunoheuvel hebben we een kleine pauze gehouden. Ik was gestart met een pijntje in mijn enkel, waarvan ik er hoopte dat ik het eruit kon lopen, maar helaas was dit niet het geval. Het gevoel werd alleen maar erger.

Door het klimmen werd het steeds heftiger. Ik besloot me daarom te laten behandelen bij een van de EHBO-posten. Na de behandeling was ik nagenoeg compleet pijnloos en konden we door naar “De Westerbouwing” om zo Oosterbeek weer in te wandelen. Alle routes zijn nu weer bij elkaar gekomen, en we lopen met zijn allen nu samen op. Hierdoor was doorlopen helaas geen optie meer. Na een fikse klim in Oosterbeek draaien we de winkelstraat op, de laatste rechte weg naar de finish. Ondanks het weer waren er toch veel mensen langs de weg om ons aan te moedigen. Dat was echt geweldig! Dank aan de enthousiaste toeschouwers!

Dit was, op het weer na, weer een hele mooie wandel tocht.

Tot volgend jaar!

Groeten Remco.

[/col]

[/row]

X