Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Cider White CP 2019

Cider White CP herdenkt Operatie Market Garden 1944

14 september 2019 waren wij bij Kamp Cider White CP bij de Graafse Kazenmatten.

Deze historische locatie met het gemaal van Sasse, het Graafs Kazemattenmuseum, de originele dropzone én de John S. Thompsonbrug maken samen met de re-enactors én andere vrijwilligers dat de herdenkingsweek “Operatie Market Garden” in Grave een prachtig evenement gaat worden aankomende september.

Een unieke kijk terug in de tijd. We schrijven 1944. Op 17 september van dat jaar geeft het geallieerde opperbevel het startsein voor “Operatie Market Garden” wat zou moeten leiden tot de bevrijding van Nederland en een snelle doorstoot naar het hart van Duitsland.

Meer dan honderd re-enactors beelden uit hoe het leven van de soldaat en de gewone man er uit zag in die dagen gesteund door vele voertuigen en zelfs vliegtuigen waar parachutisten uit zullen springen.
Kamp Cider White CP vindt u in Grave bij de brug over de Maas in en rond het Graafs Kazemattenmuseum.

Hieronder kunt u ons uitgebreide f

https://www.rjarmy.nl//featured_item/de-slag-om-de-11de-brug-bij-grave-cider-white-cp/

oto verslag zien.