Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Parachute dropping Groesbeek 75jr Market Garden.

Vandaag was de parachute dropping in Groesbeek bij Landgoed de Heuvel om “operatie Market Garden” uit de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Het is precies 75 jaar geleden de 82e Airborne divisie voet aan de grond zette tijdens Operatie Market Garden..
Meer dan 5000 bezoekers zagen hoe de eerste Dakota C-47 vliegtuigen overvlogen en de parachutisten van de PGH en de 11 luchtmobiel naar beneden kwamen.
Om 11.00 uur was de eerste massadropping. Op het programma stonden drie grote droppings van ruim 300 parachutisten elk. Om 12.00 was de 2e ‘massasprong’. Rond 14u volgt nog een 2de ‘tandemsprong’ en rond 14.40 uur een 3e ‘massasprong’.
Een groot deel daarvan kwam uit Nederland, maar er waren ook para’s uit onder meer Groot Brittannië, de Verenigde Staten en Canada. In het totaal landen ruim 1000 militairen op het landgoed.
Eén parachutist raakte lichtgewond deze man kwam tijdens het springen met zijn onderarm langs een van de koorden van zijn parachute.
Hierdoor liep hij lichte brandwonden op.

Ook de 11 Luchtmobiele Brigade was aanwezig met een leuke klimwand.
De rode baretten van de 11 Luchtmobiele Brigade deden er gelijk een oefening.
Op hun facebookpagina stond:

Oefening Falcon Leap heeft een succesvolle dag achter de rug. Ruim 800 parachutisten maakte vandaag een sprong boven Groesbeek. Verspreid over de dag werd er onder ideale weersomstandigheden gesprongen met onder andere een Poolse, Amerikaanse, Nederlandse en Belgische parachute. Duizenden bezoekers kwamen af op dit unieke schouwspel in de Gemeente Berg en Dal.
Elke parachutist sprong vandaag met een parachute van een ander land. Hierdoor raken zij bekend met elkaars materiaal en kan er snellere gezamenlijke inzet plaatsvinden als dat bij een crises nodig is.
Na de sprong leveren de para’s hun parachute in en ontvangen zij de parawing van het desbetreffende land.

Deze hebben ook een erg leuke video gemaakt hoe het is om uit een Dakota te springen, deze is te vinden op onderstaande link:
https://www.facebook.com/luchtmobielebrigade/videos/469488863901478/

 

Hieronder vind u alle foto’s die wij genomen hebben tijdens dit mooie evenement.

https://www.rjarmy.nl//featured_item/parachute-dropping-groesbeek-omg2019/