Het heeft een tijdje geduurd maar hier weer een update.

Rijdt de Nekaf al ?……..ehh Nee!

Schreef ik de vorige keer dat ik de Nekaf zou proberen en de versnellingsbak zou uit testen, dat was redelijk snel opgelost. De bak schakelt niet. X@#……!!!!!  Oké, balen met een hoofdletter “B” wat is er mis. Ik heb de auto op as steunen geplaatst omdat de remmen nog niet zijn afgesteld, ook weet ik niet of en hoe de koppeling werkt dus zekerheid voor alles. De motor starten en de koppeling in trappen en proberen hem in de versnelling te zetten.   Geen resultaat. Motor uit de koppeling in trappen en nog eens proberen, geen resultaat. Dit kan twee dingen betekenen *1 de koppeling werkt niet goed (evt de koppelingsplaat verkeerd gemonteerd, klinkt bekend Jan Willem?) *2 de versnellingsbak werkt niet.

Aangezien ik hier redelijk van baalde en ook de remmen nog afgesteld moesten worden heb ik Dennis van Auto Ryma in Made gebeld en een afspraak gemaakt om hem naar hem te brengen. Hij is tenslotte specialist en heeft dit wel vaker mee gemaakt, en ik heb alles goed in elkaar gezet dus het moet een kleinigheidje zijn….. Echter het is erg druk bij Dennis i.v.m. de vele evenementen i.v.m. 75 bevrijding en div. vaste klanten van hem vertrouwen op zijn hulp om de auto’s af te hebben voor de diverse ritten.

 

Eerst nog eens de auto spuiten in een 2 componenten lak, waarom? Ik merk dat ik de verf nog steeds erg makkelijk van de auto loop en daar krassen in maak. Te weinig zonlicht met UV licht om de lak te laten uitharden, dus dan zelf maar met een 2k lak aan de slag. Zo gezegd zo gedaan, de auto in een ochtend tijd afgeplakt en de diverse zaken gedemonteerd.

 

De verf gemengd en de verfspuit klaar gemaakt, compressor aan en…………… De halve garage, vloer, garagedeur en ik zelf onder de groene verf. De druk werd te hoog en de deksel vloog eraf, waarschijnlijk toch ergens een verstopping ondanks dat ik hem vorige keer schoon had gemaakt en door had geblazen met terpentine. Gelukkig kon ik alles snel opruimen en had ik een elektrische verfspuit, een paar proef stukjes gespoten en daarna op de auto aan de slag. De auto staat buiten op 2 stukken plastic en het spuiten van de binnenkant en dashboard kan beginnen, het gaat netjes, alleen is deze spuit een stukje groter dan de lucht spuit en kan dus niet overal lekker bij, hierdoor ook een paar zakkers.

De buitenkant gaat een stuk beter maar ook daar komt een zakker in, geen stress gewoon even met een roller eroverheen. De 2k lak droogt snel en toch niet alles is perfect, maar de grootste ergernis voor mij is dat het toch een stukje donkerder is geworden dan de andere verf. Wel beide Ral 6014 mat maar toch verschil, dit betekent dus nog eens afschuren en opnieuw beginnen met de oude verf met verharder. Maar dat kan wachten en begin dus eest met het bekleden van de stoelen en bank.

Ik heb bij de bouwmarkt mooie koperen ringen gevonden en bij de ijzerhandel nette schroeven van de goede dikte. Kan alles er netjes nieuw op, de bekleding is nog redelijk netjes en de vulling is ook nog in orde, niets vervangen dus en gewoon monteren. Het ziet er alweer een stuk beter uit.

Nu verder met het dashboard. De schakelaar van de richting aanwijzer werkte niet, zo’n simpel ding wat weer veel tijd kost. Ik had een aantal schema’s gevonden en het op deze manier gemonteerd, ook een nieuw relais geplaatst. Helaas niets werkt, de schakelaar open gemaakt en wat blijkt de stroom draad kan je op twee manieren bevestigen boven en onder op 49a. Ik had de verkeerde dus aan gesloten, het moeste de onderste zijn aangezien die ook de stroom voor het interne lampje van stroom voorziet. Probleem opgelost….., niet dus. Nog steeds geen knipperlichten, wat u weer? Lampjes zijn nieuw dus daar kan het niet aan liggen, toch even los gehaald en ander lampje erin en ja hoor het werkt. Soms is het zo simpel….

De volgende klusjes konden niet fout, de nieuwe data plates monteren.

Zijn de kersen op de taart. Ook het monteren van de brandblusser en het NBC ontsmettings apparaat gaan vlotjes.

Echter ook ik heb een houder voor de Uzi(BB gun) en moest dus de brandblusser weer plaats maken voor de Uzi houder die bij de handrem hoort.

Uiteindelijk zit alles netjes op zijn plaats.

Tevens heb ik een begin gemaakt met een eigen ontwerp voor de radio montage tafel. Origineel hoort de GRC 3030 voor zover ik weet op de plaats van de achterbank, echter deze wil ik niet op offeren, dus zelf maar iets fabriceren. Het idee heb ik van een mede lid op www.voertuigen.nl die had zelf ook een zelfbouw rek gemaakt. Het begint aardig vorm te krijgen, echter zijn mijn las kunsten niet top en het moet een heel gewicht dragen, gelukkig wil mijn buurman hem op het werk aflassen.
Ook het bevestigingsrek heeft ondertussen een verf beurtje gehad en ziet er weer als nieuw uit.

Update versnellingsbak….

Ik heb contact gehad met Dennis, de versnellingsbak is er onderuit en het is duidelijk wat er mis is. De foto’s spreken boekdelen…… Ondanks dat ik alles volgens de video’s heb gedaan is er waarschijnlijk tijdens het monteren van de tandwielen toch iets los gegaan. De schuif plaatjes bij de synchromesh ringen zijn verschoven en uiteindelijk los gekomen, deze zijn klem gaan zitten en hebben redelijke schade aan gericht.

Alles is gelukkig op te lossen en Dennis laat de bak nakijken en opnieuw opbouwen met nieuwe onderdelen waar nodig. Hij monteert ook alles weer en zorgt ervoor dat alles werkt zoals het hoort. Verder zal hij de remmen stellen, de auto uitlijnen en alles even nalopen. Je weet het namelijk nooit…. Als de auto straks terugkomt zal hij rij klaar zijn.

Eindelijk, maar ik ken mezelf en zal hem eerst helemaal afmaken, zoals radio inbouw, opnieuw spuiten, bestickeren/schilderen (door RJ Army) en voorzien van allerlei leuke toe behoren.

Ik houd jullie natuurlijk weer op de hoogte van de bijna laatste vorderingen.

Grt Peter

 

Weet u hoe vaak het woord chassis in totaal is gebruikt voor deze blog?
Stuur ons een berichtje en krijg 10% korting op maatwerk shirts.

[button text=”Lees verder !” style=”shade” radius=”5″ depth=”3″ depth_hover=”5″ expand=”true” icon=”icon-star” link=”https://www.rjarmy.nl/2020/02/04/restauratie-nekaf-m38a1-deel-19/“]

[ux_products]

X