Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Mariniersmuseum

Mariniersmuseum Rotterdam

mariniersmuseum Rotterdam - RJ Army Merchandise

Vandaag met mijn vrouw en kinderen (Jayce 3 en Ryan 8 jaar) naar het Mariniersmuseum in Rotterdam geweest.
Op Google Maps had ik even gekeken waar het was, en mijn eerste indruk was dat het een klein museum was. Achteraf gezien lach ik me dood. Ik kon er niet verder naast zitten. Wat een super leuk museum was dit!
De eerste indruk die we kregen was meteen al geweldig. De Land Rover 110 waar de kids in mochten was top. Het enthousiasme van de kinderen ging gelijk van 0 naar 10, en terwijl de boys lekker aan het spelen waren  kon ik de entree regelen en de plattegrond alvast bekijken.

3de Etage

mariniersmuseum Rotterdam - RJ Army Merchandise
mariniersmuseum Rotterdam - RJ Army Merchandise

We begonnen op de 3de etage bij een expositie (A) waar we leerden over hoe de mariniers ontstaan zijn, en wie admiraal Michiel de Ruyter was. En dat op 10 december 1665 het Korps Mariniers is opgericht door Johan de Witt en Michiel de Ruyter.
Ook kwamen we de selfie spot tegen waar je jezelf mocht omkleden tot marinier, inclusief kogelvrijvest, zware bepakking, helm en wapen.
De oudste vond het vest enorm zwaar en was verbaasd over hoe sterk ze moesten zijn: “pap, onze mariniers zijn wel echt heel erg sterk zeg, ik wil later ook zo sterk worden.”
De kleinste kon het vest gebruiken als tentje.
Wel vond de jongste de Militaire Politie Harley Davidson super leuk om op te zitten.
Tijdens onze route kwamen we langs een leuke schietgame waar we vanaf de boeg van een bewegend marineschip schiet je met een echte “FN MAG” mitrailleur piraten bij een schip weg moesten jagen.
Na enkele succesvolle missies gingen we verder met de route.

Ook was hier een expositie (B) met een hindernisbaan, onze oudste werd meteen zó enthousiast, dat hij vroeg om deze kamer na te maken in zijn eigen slaapkamer. Hij vloog over de balken en zwaaide met de touwen van links naar rechts. Voor de kleinste was dit nog wat moeilijk maar toch vond ook hij deze kamer geweldig.

mariniersmuseum Rotterdam - RJ Army Merchandise

2de Etage

mariniersmuseum Rotterdam - RJ Army Merchandise
mariniersmuseum Rotterdam - RJ Army Merchandise
mariniersmuseum Rotterdam - RJ Army Merchandise
mariniersmuseum Rotterdam - RJ Army Merchandise

Daarna gingen wij naar de 2de etage.
Hier ging de eerste expositie (C) over de moderne piraten. De kinderen mochten hier in een echte UN Bandvagn 206 rupsvoertuig zitten. Ondertussen bekeken wij de tijdelijke expositie (F) over helden.
Hier maakte we kennis met Thomas die de Best Man award kreeg omdat hij de beste van zijn lichting was. Ook zag je hier zijn uitrusting met onderandere zijn “HK416“, zijn vest en natuurlijk zijn Best Man mes.
Daarna de oudste meegenomen naar expositie D waar we een maquette vonden van het brandpunt en de Rotterdamse haven, en tijdens een filmpje met uitleg en lichteffecten op de maquette werd er verteld hoe en waar er in de Tweede Wereldoorlog is gevochten. Omdat wij zelf met RJArmy.nl in het Market Garden gebied zitten, was het interessant om te zien hoe er in Rotterdam is gevochten.

1ste Etage

IMG 0035

Daarna zakte we af naar de 1ste etage.
Deze hele etage draait om de expositie (E) Mariniers op Missie. (8 tot 12 jaar)
We kregen een instructiefilm te zien, daarna een briefing en we kregen ons equipment, elk lid kreeg een rang met bijbehorende taken en uitrusting. Nadat iedereen de headset op had, begon onze “operatie Atlas”. Bij elke checkpoint kregen we via de headset te horen hoe wij bij de volgende checkpoint konden komen.
We slopen door het bos over de bergen, hier kwamen we via de sneeuwvlaktes terecht bij een rivier. Door een rioolbuis konden we bij het schip terecht komen en onze missie volbrengen.

Begane grond

mariniersmuseum Rotterdam - RJ Army Merchandise

Hierna pakte we de lift naar beneden en konden de kinderen nog even in de LaRo spelen terwijl papa en mama nog even in het winkeltje konden snuffelen.
We zijn ongeveer 2 uur in het museum geweest maar konden hier nog veel langer blijven als we dat wilden.

Onze conclusie is dat dit een enorm leuk museum is, waar goed is nagedacht over hoe het leuk gemaakt kan worden voor kinderen. De verhalen en exposities zijn erg interessant, je kunt hier met gemak een paar uurtjes vertoeven.
Wij komen zeker terug.

Highlight Ryan 8 jaar: Hindernisbaan
Highlight Jayce 3 jaar: Bandvagn 206
Highlight Mama: de indrukwekkende verhalen
Highlight Papa: de maquette

Met dank aan:

mariniersmuseum Rotterdam - RJ Army Merchandise

Mariniersmuseum
Wijnhaven 7-13
3011 WH Rotterdam

Openingstijden:dinsdag t/m zondag van 09.30 – 17.00 uur telefonisch bereikbaar via: 010 – 412 96 00
info@mariniersmuseum.nl 
www.mariniersmuseum.nl

Militaire Courant

Militaire Courant
UHB uitgevers
Zonnebaan 54
3542 EG Utrecht

+31 302231718
info@militairecourant.nl
www.militairecourant.nl