Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Renkum Airborne 2023

Renkum Airborne 2023

Renkum Airborne 2023

Vrijdag om 7.00 uur ging de wekker. Tijd voor “Renkum Airborne 2023” de markt en de herdenking van “79th commemoration week of Operation Market Garden”. Gisteren hadden we de aanhanger met onze verkoopwaar al geladen, en na een bak koffie waren we klaar om te gaan. Om 9.00 uur kwamen we aan op het terrein bij @eethuysairborne waar jaarlijks de herdenkingen en herdenkingsprongen worden gehouden.

Living History Basecamp Renkum Airborne
stichting dienstplichtig marechaussee (KMAR) had een mooie infopost

Het Living History Basecamp van Renkum Airborne was al goed levendig. Zo was er op het basecamp een mooie een mooie kamperment van oa:
Stichting Able Company die hadden een display van een public phone, een ammo dump, fieldhospital, fieldkitchen, 8th airforce had de 381 bomb group, stichting dienstplichtig marechaussee (KMAR) had een mooie infopost, 11de luchtmobiele brigade had een mooie klimtoren en obstacle parcours gemaakt voor de kinderen, 914 tank destroyers, peloton 3-2 Korps Nationale Reserve

Militariamarkt Airborne Renkum

De markt begon rond 10.00 uur al gezellig te worden, en werd in de loop van de dag steeds gezelliger en drukker. De jeeps, GMC’s, motoren en halftracks reden op en aan rondjes om de basecamp en vlak langs de marktkramen. Wat een fantastisch gezicht en geluid was dat.

Airshow met flyby van RMV Nimus

Ook was het leuk om te zien hoe de modelvliegtuigen van @RMV Nimbus overvlogen, ik moest steeds 2x kijken toen de c130 over kwam vliegen en ik me afvroeg waarom ik hem niet hoorde, tot ik me realiseerde dat het een modelvliegtuig was.

luchtlandingen (organisatie: Pathfinder Group Europe)

Om 14.30 uur kwam de eerste lichting parachutespringers met de Douglas DC3 Dakota die landde in “Dropzone X” en na verschillende runs kwam er helaas een einde aan dit mooie spektakel. 

programma Renkum Airborne

PROGRAMMA VRIJDAG 15 SEPTEMBER 2023
DOORLOPEND
• Diverse luchtlandingen (organisatie: Pathfinder Group Europe)
• Living History Basecamp
• Music Canteen
• Vliegshows met modelvliegtuigen door RMV Nimbus
• WOII Fashion Impressions en Fotoshoots
• Militaria markt Rondrit met GMC’s
• Klimtoren
• Lasergame circuit
• Obstacle Parcours van de Luchtmobiele Brigade
HERDENKING
11:00 uur Herdenking/kranslegging bij monument en aansluitend de opening van het evenement.
12:00 uur vlogen er chinooks, nh90 en apaches over.
14:30 uur dropzone X 
FEESTAVOND IN DE MUSIC CANTEEN
19:00 – 20:00 DJ D-Day
20:00 – 20:30 Optreden The Key Sisters
20:30 – 21:30 DJ D-Day
21:30 – 22:00 Optreden The Key Sisters
22:00 – 22:30 DJ D-Day
22:30 – 23:00 Optreden The Key Sisters
23:00 – 00:00 DJ D-Day

Op 16 en 17 september waren er nog meer leuke dingen te doen, maar zonder de markt.
Genoten van Renkum Airborne 2023?
Volgend jaar is de 10e Renkum Airborne en herdenking 80 jaar Slag om Arnhem op 20 en 21 september 2024.

#Renkum #renkumleeft #renkumairborne #renkumairborne2023 #airborne #rjarmy #marketgarden #OperationMarketGarden #79thcommemorationweekofOperationMarketGarden #operationmarketgarden #SlagomArnhem #ww2 #wo2 #tweedewereldoorlog #ablecompany #8thairforce #381bombgroup #stichtingdienstplichtigmarechaussee #marechaussee #kmar #11deluchtmobielebrigade #luchtmobiel #914tankdestoyers #peloton3-2 #korpsnationalereserve #rmvnimbus #douglas #dc3 #dakota #dropzoneX #c130 #RoundCanopyParachuting #RCPT #ParachuteGroupHolland #PGH #LibertyJumpTeam #AllAirborneBattalion #parachute