Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Bevrijdingsmuseum Zeeland neemt u mee door de bewogen jaren van de provincie Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Beleef het allemaal in het grootste museum van de provincie Zeeland en breng daarnaast ook een bezoek aan het themapark (3 hectare) over de Slag om de Schelde!

dickin medaille duif Bevrijdingsmuseum Zeeland

Vanochtend zijn we op bezoek geweest bij het Bevrijdingsmuseum Zeeland.
Om heel eerlijk te zijn hadden wij neutrale verwachtingen en leek het ons gewoon leuk om even een half uurtje doorheen te lopen.
We waren iets te vroeg voor openingstijd maar dat maakte helemaal niks uit. De man achter de kassa heette ons vrolijk welkom en begon ons vol enthousiasme te vertellen over de unieke dingen en feitjes van het Bevrijdingsmuseum Zeeland. Zo ook over de duif in de parachute en de “Dickin” medailles die de dieren hadden gekregen.
Zijn enthousiasme sloeg over en we liepen de kelder van het Bevrijdingsmuseum Zeeland in.

Bevrijdingsmuseum Zeeland LTV4 buffalo falconer

We begonnen eerst met indrukwekkende bodemvonsten uit Zeeland.
Daarna liepen we door een lange gang met nissen waar paspoppen uitgestald waren die toonde hoe het was toen de oorlog net begon.
Aan het einde van de gang was een trap (en lift) die ons naar een nieuw gedeelte bracht.
Het eerste dat we zagen was een Howitser een mooie eye catcher. Verder stonden er vitrines en displays met items uit de oorlog.
Het interessante daar vond ik de kwk39 L/42 tankkanon op statief. Maar ze hebben ook veel mooie voertuigen zoals een M29c Weasel, Catterpillar d4 bulldozer en een erg indrukwekkende LVT4 Buffalo Falconer. Ook was er een goed gevulde wapenkamer met diverse vuurwapens

Bevrijdingsmuseum Zeeland buiten terrein

Er is nog veel meer te zien maar we gaan niet alles verklappen. Daarna gingen we naar buiten, hier staat diverse Sherman tanks, bunkers, bailey brug en een noodkerk.
We hebben ongeveer 2 uur in het Bevrijdingsmuseum Zeeland doorgebracht maar we konden nog veel langer blijven als we wilde.
Ze hebben ook een leuk winkeltje en een horeca gelegenheid.

Wij vinden Bevrijdingsmuseum Zeeland zeker een aanrader en eigenlijk een must see als je in de buurt bent. De entree is het dubbel en dwars waard. Leuk voor jong en oud (en rolstoelvriendlijke).

Voor meer informatie kunt u terecht bij: 

Bevrijdingsmuseum Zeeland
Coudorp 41, 4455 AH Nieuwdorp (Borsele) Zeeland
0113 – 671475
info@bmzeeland.nl 

Geopend van dinsdag tot zaterdag van 10.00 – 17.00 uur

 

Meer actuele informatie en prijzen vind u op: www.bevrijdingsmuseumzeeland.nl