Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

veteranendag 2024

Veteranendag 2024 is dit jaar op 29 juli in Den Haag is voor de 20e keer ‘De Veteranenstad’ van Nederland.

Op dit inmiddels vertrouwde publiekevenement verwelkomt Den Haag jaarlijks zo een 90.000 bezoekers en ruim 4.000 veteranen.

12.00-12.15 aankomst van de 200 veteranenmotorrijders.

12.55 uur start het Nationaal Defilé (Kneuterdijk) door het centrum van Den Haag met een indrukwekkende flypast. Achttien moderne en historische toestellen vliegen dan over de Hofvijver. Ongeveer 4.000 veteranen van alle missies en krijgsmachtonderdelen defileren daarna, samen met actief dienende militairen rond de Hofvijver, gevolgd door historische legervoertuigen en tientallen muziekkorpsen. Z.M. Koning Willem-Alexander neemt het defilé af op de Kneuterdijk.

13.25 – 14.45 uur kom naar de Baileybrug op het Malieveld en verwelkom de veteranen bij de terugkomst van het Defilé uit de stad. Je hoort een muzikale mix van traditionele muziek, DJ’s en popmuziek. Gepresenteerd door Wouter van der Goes (bekend van NPO Radio 2 en Radio Veronica), geef je de veteranen een warm welkom op het Malieveld.
Orkest: Fanfare Bereden Wapens. Zang: Lo van Gorp en Margot Zoer. DJ: Robin Muizer. Dirigent Ritmeester Jos Zegers.

Foto’s kunt u bekijken op : Foto’s Veteranendag door RJ Army

14:30 – 15:45 – Johnny2bad (UB40 tribute band)
Tijdens deze fenomenale show hoor je alle legendarische hit van UB40, zoals Kingston Town, Red Red Wine en Rat in the Kitchen. Met deze acht-mans formatie, inclusief drie blazers, wordt er van elk nummer een feestje gemaakt!

Het muziekprogramma wordt om 15.45-17.30 afgesloten de ‘Veteranen Juke Box’ en solist Xander de Buisonjé. Dirigent: Jasper Staps

Het Malieveld staat de hele dag – van 08.30 tot 18.00 uur – open voor iedereen. Er zijn  activiteiten voor alle generaties, van foodtrucks tot veteranenstands en militaire musea. Knoop eens een spontaan praatje aan met een van de vele veteranen, herkenbaar aan het V-speldje op hun revers. Het Plazatheater, de huiskamer van het Malieveld, biedt veteranenauteurs een platform voor hun boeken en speciale stands. Ook is daar de expositie te zien: 20 Jaar Veteranendag 2024 , 20 Veteranen. Kinderen vermaken zich in de kidscorner en op de hindernisbaan of spelen voor militaire politie en beklimmen de klimtoren. Of start de dag eens anders en bezoek in de ochtend de ‘kerkdienst te velde’.

TAPTOE
17:30 uur Einde muziekprogramma, de drankuitgiftepunten worden gesloten.
18:00 uur Einde Nederlandse Veteranendag 2024 , tot volgend jaar!

Livestream
Ook voor de thuisblijvers is er op de Nederlandse Veteranendag 2024 genoeg te beleven. Als je niet aanwezig kan zijn, kan je de Livestream kijken. Daar zie je niet alleen het verslag van de ceremonie in de Koninklijke Schouwburg, de medaille-uitreiking en het defilé, maar ook een reportage van het Malieveld. Tot slot zie je hier ook twintig mini-documentaires die ter ere van de twintigste Nederlandse Veteranendag over twintig veteranen zijn gemaakt, die in de afgelopen jaren een bijzondere rol hebben gespeeld bij Veteranendag. Kijk bijvoorbeeld naar de documentaire over helikopterpilote Dominique Schreinemachers, wiens helikopter in Afghanistan uit de lucht geschoten werd, of de documentaire over Johan de Jonge, een Dutchbat-3 veteraan die ten tijde van de val van Srebrenica gegijzeld was.

Bekijk de livestream op https://youtube.com/live/1dxYGYsD558?feature=share

Veteranendag 2024