Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

3D metalen poppy herdenking pin

7.50 incl. btw

3D metalen poppy herdenking pin

  • Materiaal: IJzer + Messing Plating
  • achterkant: Vlinder buttom

Uitverkocht

Deel je liefde

Wat betekend de poppy?
Remembrance Day, ook wel Armistice Day of Poppy Day is in het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest de dag waarop de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.
De herdenking vindt plaats op 11 november maar de eigenlijke plechtige herdenking vindt plaats op de zondag die het dichtst in de buurt ligt van die datum.
Die dag wordt Remembrance Sunday genoemd. De datum 11 november is de dag waarop in 1918 de Eerste Wereldoorlog eindigde.
Op de zondag wordt om 11.00 ‘s ochtends overal in het land twee minuten stilte in acht genomen en worden er kransen gelegd.
De nationale herdenking vindt plaats bij de Cenotaaf op Whitehall in Londen.
Kransen worden gelegd door de koninklijke familie, de regering, vertegenwoordigers van de andere politieke partijen, en de stafchefs van de Britse landmacht, luchtmacht en marine.
Ook zijn de hoge commissarissen van het Gemenebest aanwezig. Na het offici√ęle gedeelte volgt een defil√© van oorlogsveteranen.

Deze herdenking is vergelijkbaar met de Nationale Dodenherdenking in Nederland op 4 mei, waarbij om 20.00 uur ‘s avonds met twee minuten stilte de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden herdacht.