COBI 24306 Cobi NATO Armored All terrain Vehicle Jungle

14.95 incl. btw

14.95 incl. btw

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

COBI 24306 Cobi NATO Armored All terrain Vehicle Jungle

14.95 incl. btw

COBI 24306 Cobi NATO Armored All terrain Vehicle Jungle ( past op lego)

De Humvee ,High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle afgekort tot HMMWV, is een militair voertuig. Hij heeft tot taak de Jeep en andere lichte vrachtwagens van het Amerikaanse leger vervangen en wordt ook door een aantal andere landen en organisaties gebruikt.
In juni 1981 kreeg AM General een contract voor de productie van 55.000 HMMWVs die in 1985 geleverd moesten worden. Tijdens Operatie Just Cause in 1989 werd de Humvee voor het eerst gebruikt. Intussen zijn zij tot de ruggengraat van de Amerikaanse eenheden gaan behoren. Meer dan 10.000 werden er tijdens de Irakoorlog in 2003 gebruikt. De HMMWV heeft een laag profiel en is een relatief breed voertuig waardoor de kans op omslaan klein is.
De cabine biedt ruimte aan een chauffeur en, afhankelijk van de configuratie, een of drie passagiers. Er kan vracht met een gewicht van 1,2 ton worden meegenomen.
Er zijn minstens zeventien verschillende versies van de HMMWV in dienst in het Amerikaanse leger. Humvees dienen als vervoermiddel voor lading of troepen, als ambulance of als drager van verschillende typen wapens, zoals diverse machinegeweren, TOW antitankraketten en luchtdoelraketten. Daarnaast wordt het voertuig gebruikt om een bepaald type lichte houwitser te trekken.
· 170 bouwsteentjes
· 1 speelfiguurtjes
· carrosserie met tampondruk
· eenvoudig te volgen handleiding

Makkelijk te volgen handleiding
Compatibel met LEGO en andere toonaangevende merken bouwstenen