D-Day LVT
D-Day LVT

24.9545.95 incl. btw

Opties selecteren
Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

D-Day LVT

24.9545.95 incl. btw

Wilt u een aanpassing op dit ontwerp van de D-Day LVT WW2? Dat is zeker mogelijk!

Graag horen wij hoe we dit ontwerp nog unieker voor u kunnen maken: rjarmymerchandise@gmail.com
bv. met uw kenteken, vlaggetjes of kenmerkende stickers.

Controleer voor bestellen of de maat overeenkomt met uw maat.
-> Klik hier voor de maattabel voor herenkleding <-
-> Klik hier voor de maattabel voor dameskleding <-
-> Klik hier voor de maattabel voor kinderkleding <-
-> Klik hier voor de wasvoorschriften‚Äč <-

 

Deel je liefde

Bent u op zoek naar een leuk en uniek bedrukt product van de D-Day LVT WW2 ?

Speciaal voor u kunnen wij verschillende soorten kledingstukken bedrukken met een afbeelding naar uw eigen keuze.
Ook kledingstukken die wij niet op de website hebben staan, kunnen wij zeer waarschijnlijk wel leveren, dus vraag hier gerust naar.
Dit kan van babykleding zijn, tot 7xl kleding. Door ons grote netwerk kunnen wij veel leveren.

Heeft u een legervoertuig? Of leuke herinneringen uit uw diensttijd?

Wist u dat wij ook ontwerpen kunnen maken aan de hand van uw eigen voertuig, of van een voertuig uit uw diensttijd?
Dit kunnen wij eenvoudig doen,  het is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Wilt u hierover meer weten kijken dan op:
Hoe werkt het?

Laagdrempelig contact.

Heeft u vragen of wilt u uw wensen doorgeven?
Dat kunt u het beste digitaal doen i.v.m. foto’s en eventuele foutgevoeligheid in informatieverstrekking.
U kunt ons bereiken via mail of social media:
Mail:  rjarmymerchandise@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/rjarmymerchandise
Twitter: www.twitter.com/RJArmy12
Instagram: www.instagram.com/rj_army_merchandise

Informatie over de opdruk D-Day LVT WW2:

D-day is de dag waarop een aanval of operatie gepland is.
Het is 6 juni 1944, D-Day (= ‘Decision Day’ en betekent ‘De beslissende dag’). Die dag begint de bevrijding van Europa. De langverwachte invasie is gekomen. Amerikaanse, Britse en Canadese troepen (‘geallieerden’) vallen vanuit Engeland Frankrijk binnen, via de kust bij Normandi√ę. Duizenden soldaten komen met heel veel boten aan op het strand. Velen sneuvelen of raken gewond.

De term D-day

De termen ‘D-day’ en ‘H-hour’ worden gebruikt om respectievelijk de dag en het uur aan te duiden waarop een militaire operatie zal plaatsvinden. De letters zijn afgeleid van de¬†Engelse¬†woorden waarvoor zij staan: “D” voor “day” en “H” voor “hour” (uur). “H-Hour” wordt daarom in het Nederlands wel vertaald als ‘uur U’. Er is √©√©n D-day en √©√©n H-hour voor alle troepen die aan dezelfde operatie deelnemen.

Deze termen kunnen ook gebruikt worden in combinatie met plus- en mintekens. Hiermee wordt dan de tijd n√° of de tijd v√≥√≥r de¬†operatie¬†aangeduid. Voorbeelden: H ‚ąí3 betekent 3 uur voor H-hour, D +3 betekent 3 dagen na D-day, H + 75 minuten betekent 1 uur en 15 minuten na H-hour enzovoort.

Men gebruikt deze termen bij het plannen van militaire operaties waarvan men de datum waarop deze plaats gaat vinden nog niet heeft vastgesteld of als de datum nog niet bekend mag worden.[1]

Andere verklaringen van de naam D-day zijn Decision Day (beslissingsdag) of Disembarcation Day (ontschepingsdag) of Demolition day, dit zijn echter backroniemen.

Vier jaar na de verpletterende nederlaag van Frankrijk, Belgi√ę en Nederland in de lente van 1940, begonnen de westerse geallieerden met operatie Overlord. Het doel was een bruggenhoofd te vestigen in West-Europa om van daaruit nazi-Duitsland te verslaan, met de hulp van het Sovjet leger aan het Oostfront.

Normandi√ę werd gekozen vanwege de nabijheid van de Britse kust. De geallieerde luchtmacht kon zo de landingstroepen effectief ondersteunen bij het begin van de aanval (operatie Neptune).

Bovenal was de Duitse verdediging langs dit deel van de kust minder sterk dan verderop in het noorden. Het Duitse opperbevel verwachtte de geallieerde landingen daar waar het Kanaal het nauwst is.

Een vloot van meer dan 6.900 schepen was nodig om de aanvalstroepen van meer dan 156.000 man op vijf stranden te zetten. De landingsstranden kregen van west naar oost, de codenamen Utah en Omaha (V.S.), Gold (Brits), Juno (Canadees) en Sword (Brits). Ongeveer 24.000 man luchtlandingstroepen werden ingezet om strategische punten in te nemen en zo te voorkomen dat de Duitsers konden aanvallen op de flanken van de troepen die op de kust aan land kwamen.

Ondanks het slechte weer en de felle Duitse tegenstand waren de operaties succesvol. Op de avond van 6 juni 1944 hadden de geallieerden op alle vijf de stranden vaste voet aan de grond. De Duitse verdediging wist niet hoe ze moest reageren.

D-Day was vooral een Brits-Amerikaanse inspanning. Britse, Amerikaanse en Canadese troepen vormden de hoofdmoot, maar in totaal deden er zowel in de lucht, op zee, als op land 17 geallieerde landen mee.

De landingen van 6 juni 1944 maakten geschiedenis onder de legendarische naam D-Day.

Normandi√ę

De bekendste militaire operatie die onder de naam ‘D-day’ bekend is geraakt is¬†operatie¬†Overlord, de geallieerde landingen in¬†Normandi√ꬆop dinsdag 6 juni 1944. Het was de grootste¬†amfibische invasie¬†in de geschiedenis en het begin van de bevrijding van¬†West-Europa. In¬†Oost-Europa¬†waren de¬†Duitsers¬†al aan het verliezen van de¬†Sovjet-Unie¬†en twee dagen ervoor was de stad¬†Rome¬†door de geallieerden veroverd.

D-Day LVT D-Day LVT D-Day LVT D-Day LVT D-Day LVT D-Day LVT D-Day LVT D-Day LVT D-Day LVT D-Day LVT D-Day LVT

Andere suggesties…