Embleem stof Pegasus halve UK vlag
Embleem stof Pegasus halve UK vlag

Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €7.95. incl. btw

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Embleem stof Pegasus halve UK vlag

Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €7.95. incl. btw

Deel je liefde

Bent u op zoek naar een leuke Embleem stof Pegasus halve UK vlag?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij hebben enkele patches gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog, deze kunt u vinden in onze WWII Shop

Ook kunnen wij een mooi bijpassend kledingstuk bedrukken gerelateerd aan de Embleem stof Pegasus halve UK vlag.

voor u kunnen wij verschillende soorten kledingstukken bedrukken met een afbeelding naar uw eigen keuze.
Ook kledingstukken die wij niet op de website hebben staan, kunnen wij zeer waarschijnlijk wel leveren, dus vraag hier gerust naar.
Dit kan van babykleding zijn, tot 7xl kleding. Door ons grote netwerk kunnen wij veel leveren.

Heeft u een legervoertuig? Of leuke herinneringen uit uw diensttijd?

Wist u dat wij ook ontwerpen kunnen maken aan de hand van uw eigen voertuig, of van een voertuig uit uw diensttijd?
Dit kunnen wij eenvoudig doen,  het is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Wilt u hierover meer weten kijken dan op:
Hoe werkt het?

Laagdrempelig contact.

Heeft u vragen of wilt u uw wensen doorgeven?
Dat kunt u het beste digitaal doen i.v.m. foto’s en eventuele foutgevoeligheid in informatieverstrekking.
U kunt ons bereiken via mail of social media:
Mail:  rjarmymerchandise@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/rjarmymerchandise
Twitter: www.twitter.com/RJArmy12
Instagram: www.instagram.com/rj_army_merchandise

Informatie over de opdruk van de Embleem stof Pegasus halve UK vlag:

De¬†Amerikaanse 101e Luchtlandingsdivisie¬†(Engels: 101st Airborne Division)¬†‚ÄĒ bijgenaamd de¬†Screaming Eagles¬†‚ÄĒ is een luchtlandingsdivisie van het¬†Amerikaanse leger. De divisie is gestationeerd in¬†Fort Campbell¬†in de staat¬†Kentucky. De divisie werd onder andere ingezet in de¬†Tweede Wereldoorlog, de¬†Vietnam-Oorlog¬†en de oorlogen in¬†Irak¬†en¬†Afghanistan.

De 101st Airborne Division werd op 16 augustus 1942 opgericht met generaal William C. Lee als de eerste commandant.

In de Tweede Wereldoorlog werden de mannen van de 101st Airborne Division onder andere ingezet tijdens¬†D-Day, waarbij ze voornamelijk werden ingezet om de amfibische landingen bij¬†Utah Beach¬†te verlichten. De bedoeling was om zo veel mogelijk Duitse kustverdediging te vernietigen. Dit doel werd echter met moeite gehaald, omdat de parachutisten verspreid en ongeorganiseerd gedropt werden. Later waren de parachutisten ook betrokken bij¬†Operatie Market Garden¬†en bevrijding van¬†Eindhoven,¬†Son,¬†Lieshout¬†en¬†Veghel. Tijdens de¬†Slag om de Ardennen¬†en dan in het bijzonder tijdens het¬†beleg van Bastenaken¬†werd de divisie beroemd met het “NUTS” incident. De Amerikanen waren omsingeld en de Duitsers stelden hen een ultimatum om zich over te geven. Het antwoord van de Amerikaanse brigadegeneraal¬†Anthony McAuliffe¬†op dit ultimatum was kort maar krachtig: “NUTS”. Als gevolg hiervan namen de Duitsers de troepen in Bastenaken zwaar onder vuur, maar de divisie hield vol tot ze ontzet werden door het Amerikaanse 3e Leger onder leiding van generaal¬†George Patton.

De lotgevallen van een compagnie uit de 101st Airborne Division, de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, worden verhaald in de televisieserie Band of Brothers van Steven Spielberg en Tom Hanks en het gelijknamige boek van Stephen Ambrose.

Een aantal militairen van deze eenheid, waaronder generaal-majoor Maxwell Davenport Taylor en Kolonel Charles Henry Chase, werden in de Nederlandse Militaire Willems-Orde opgenomen.

Vanaf 1967 nam de 101st Airborne Division deel aan de oorlog in Vietnam. In 1991 werden de luchtlandingstroepen ingezet in de¬†Golfoorlog. In de jaren daarna ging de 101st Airborne Division als vredehandhavers naar¬†Rwanda,¬†Somali√ę,¬†Ha√Įti¬†en¬†Bosni√ę. In 2003 werden de paratroopers opnieuw naar Irak gestuurd.

Embleem stof Pegasus halve UK vlag Embleem stof Pegasus halve UK vlag Embleem stof Pegasus halve UK vlag Embleem stof Pegasus halve UK vlag Embleem stof Pegasus halve UK vlag Embleem stof Pegasus halve UK vlag Embleem stof Pegasus halve UK vlag Embleem stof Pegasus halve UK vlag Embleem stof Pegasus halve UK vlag