lancaster dam buster flypast shirt
Flypast Avro Lancaster mk.III (Dam Buster)

25.00 incl. btw

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Flypast Avro Lancaster mk.III (Dam Buster)

25.00 incl. btw

Op 4 mei 2019 zal een zgn. flypast plaats vinden van de authentieke AVRO Lancaster bommenwerper van de Battle of Britain Memorial Flight over een aantal monumenten in Nederland.

Flypast bij het Wellington KX-B monument in Petten Noord-Holland, ter ere van de omgekomen Tsjechische bemanning!

75 Jaar na de bevrijding van Zuid-Nederland zal een zgn. flypast plaats vinden van de authentieke AVRO Lancaster bommenwerper van de Battle of Britain Memorial Flight over een aantal monumenten in Nederland en wel op ZATERDAG 4 MEI 2019.

Deze lancaster zal een vliegers groet brengen aan de omgekomen Tsjechische bemanning van de Wellington KX-B van het 311 (Tsjechisch) Squadron RAF die in 1942 crashte in de Noordzee.

Nabij deze plek is op 3 januari 1942 een kleine dinghy (rubberen reddingsbootje) van de Vickers Wellington bommenwerper KX-B van het 311 (Tsjechisch) Squadron RAF aan land gespoeld. Na zes dagen op zee te hebben rondgedobberd waren er nog drie van de oorspronkelijke zes bemanningsleden in leven.

De flypast zal plaats vinden om 17:45 uur bij het Wellington KX-B Monument,
Strandweg 4, 1755 LA Petten

Behoudens slecht weer of technische problemen zult u dit unieke toestel op de genoemde locatie kunnen bewonderen. De genoemde tijden zijn slechts bij benadering; zorg dat u ruim op tijd aanwezig bent.

Er zijn wereldwijd nog slechts twee Lancaster bommenwerpers in vliegwaardige staat.

Dit vliegtuig, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het heetst van de strijd zo’n belangrijke rol gespeeld heeft in het bereiken van de vrijheid waar wij vandaag de dag van genieten, heeft de harten van velen gewonnen.

 

 

Deel je liefde