Operation Market Garden generaal Bernard L Montgomery
Gen. Bernard L Montgomery

24.9545.95 incl. btw

Opties selecteren
Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Gen. Bernard L Montgomery

24.9545.95 incl. btw

Wilt u een aanpassing op dit ontwerp? Dat is zeker mogelijk!

Graag horen wij hoe we dit ontwerp nog unieker voor u kunnen maken: rjarmymerchandise@gmail.com
bv. met uw kenteken, vlaggetjes of kenmerkende stickers.

Controleer voor bestellen of de maat overeenkomt met uw maat.
-> Klik hier voor de maattabel voor herenkleding <-
-> Klik hier voor de maattabel voor dameskleding <-
-> Klik hier voor de maattabel voor kinderkleding <-
-> Klik hier voor de wasvoorschriften‚Äč <-

 

Deel je liefde

Bent u op zoek naar een leuk en uniek bedrukt product?

Speciaal voor u kunnen wij verschillende soorten kledingstukken bedrukken met een afbeelding naar uw eigen keuze.
Ook kledingstukken die wij niet op de website hebben staan, kunnen wij zeer waarschijnlijk wel leveren, dus vraag hier gerust naar.
Dit kan van babykleding zijn, tot 7xl kleding. Door ons grote netwerk kunnen wij veel leveren.

Heeft u een legervoertuig? Of leuke herinneringen uit uw diensttijd?

Wist u dat wij ook ontwerpen kunnen maken aan de hand van uw eigen voertuig, of van een voertuig uit uw diensttijd?
Dit kunnen wij eenvoudig doen,  het is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Wilt u hierover meer weten kijken dan op:
Hoe werkt het?

Laagdrempelig contact.

Heeft u vragen of wilt u uw wensen doorgeven?
Dat kunt u het beste digitaal doen i.v.m. foto’s en eventuele foutgevoeligheid in informatieverstrekking.
U kunt ons bereiken via mail of social media:
Mail:  rjarmymerchandise@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/rjarmymerchandise
Twitter: www.twitter.com/RJArmy12
Instagram: www.instagram.com/rj_army_merchandise

Informatie over de opdruk:

Toen¬†Duitsland¬†op¬†1 september¬†1939¬†Polen¬†binnenviel en hiermee de neutraliteit van dit land schond, verklaarde Groot-Brittanni√ę de oorlog aan Duitsland. Monty werd als aanvoerder van de derde divisie van het¬†Britse Expeditieleger¬†naar Frankrijk gestuurd. Tijdens de maanden waarin er tussen Duitsland en Groot-Brittanni√ę niets gebeurde, een periode die bekendstaat als de¬†‘phoney war’, legde Monty zich verder toe op het trainen van zijn troepen. Op¬†10 mei¬†1940¬†viel Duitsland de¬†Lage Landen¬†binnen en stond Monty oog in oog met de vijand, onder andere tijdens de¬†Slag om Leuven. Helaas voor hem beschikte het Duitse leger over een nieuwe aanvalstactiek, de¬†Blitzkrieg, waardoor het expeditieleger genoodzaakt werd zich westwaarts terug te trekken en het vasteland te verlaten om totale vernietiging door de vijand te voorkomen. Dit resulteerde in¬†Operatie Dynamo, de evacuatie van 330.000 Britse en Franse militairen van¬†Duinkerke¬†naar Groot-Brittanni√ę. Monty was woedend over de gang van zaken en zwoer terug te zullen keren om de Duitsers te verslaan.

In¬†1942¬†kreeg hij opnieuw de kans de Duitsers te bestrijden, ditmaal in¬†Noord-Afrika¬†waar hij veldcommandant werd van het Britse Achtste Leger. Hij vormde dit binnen de kortste keren om van een lusteloze strijdmacht, die tegen het Duitse¬†Afrikakorps¬†tot dan toe weinig anders dan nederlagen had geleden, tot een leger dat vol trots en moed de strijd aanbond. Het vooruitzicht van de landing van de Amerikanen in Marokko en Algerije (november 1942,¬†Operatie Torch), gepaard met aanzienlijke materi√ęle steun voor de Britten, hielp natuurlijk. Op¬†31 augustus¬†1942¬†begon de strijd om Alam Halfa waarbij de Duitse veldmaarschalk¬†Erwin Rommel, samen met zijn Afrikakorps, probeerde om Monty’s achtste leger te omsingelen. Dit mislukte en resulteerde uiteindelijk in een Duitse terugtocht. Op 23 oktober begon de¬†Tweede Slag bij El Alamein. De slag eindigde na twaalf dagen. Ondanks 13.500 Britse doden en gewonden was het de eerste grote offensieve overwinning van de Britten op de Duitsers. Montgomery werd gepromoveerd tot generaal en werd bevorderd tot Ridder¬†Commandeur¬†in de¬†Orde van het Bad. Vanaf dit moment werd het Duitse leger steeds verder teruggedreven en dit leidde in mei¬†1943¬†tot de vernietiging van het Duitse¬†Afrikakorps. Zo kwam er een einde aan de Duitse en Italiaanse aanwezigheid in Noord-Afrika.

Na de successen in Noord-Afrika werd door de geallieerden een nieuwe grote operatie voorbereid: de invasie van¬†Sicili√ę. Deze kreeg de codenaam¬†Husky¬†en werd grotendeels door Monty voorbereid. Gedurende de invasie kreeg Monty het steeds vaker aan de stok met de Amerikaanse commandanten en dan vooral met generaal¬†George Patton. Dit resulteerde uiteindelijk in een race naar¬†Messina, de laatste te veroveren stad op Sicili√ę, die door generaal Patton gewonnen werd.

Hierop volgden de landingen op het Italiaanse vasteland. Deze verliepen moeizaam, maar leidden op 24 juli 1943 tot de val van de Italiaanse dictator Benito Mussolini.

Andere suggesties…