Market Garden Special Beer
Market Garden Special Beer 33cl

3.95 incl. btw

3.95 incl. btw

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Market Garden Special Beer 33cl

3.95 incl. btw

Market Garden Special Beer: American Amber Ale

Deze Amerikaanse Red Ale is een roodgekleurde variant van de Amerikaanse IPA. Het is een hoppig, relatief krachtig bier, met wat karamel en moutige smaken. De balans kan hier aardig in wisselen, tussen zeer hoppig of zeer moutig. De bitter is echter altijd goed aanwezig.

Market Garden Special Beer is natuurlijk het lekkerst uit het originele glas van Market Garden Special Beer Glas.

Waarschuwing: Grote hoeveelheden nuttigen van dit speciaal bier k√°n een brug te ver zijn.

Market Garden Special Beer:
Hét speciaal bier is een eerbetoon aan de grootste luchtlandingsoperatie van de geschiedenis: Operatie Market Garden.
Het is belangrijk om vooral hen niet te vergeten die voor onze vrijheid hebben gestreden.

Deze ‚ÄúAmerican Amber Ale‚ÄĚ bestaat uit het unieke recept van water, mout, gist, hop, jeneverbes, Gin kruiden en een aantal geheime ingredi√ęnten die dit speciaal bier √©cht speciaal maken.
Market Garden Special Beer is een speciaal bier dat een mix van zowel Amerikaans als Engels hop bevat.
Het recept van deze twee hop-soorten staat symbool voor de verbroedering van de geallieerde troepen.

Een familieproduct ontstaan in de streek waar operatie Market Garden daadwerkelijk plaatsvond.
Ervaar de Amerikaanse en Engelse invloeden in dit speciaal bier.
De bijzondere tonen in de smaak van deze American Amber Ale komen het best tot zijn recht als het bier koud gedronken wordt.

Market Garden:
Operatie Market Garden was een geallieerd offensief gericht tegen Nazi-Duitsland in september 1944, tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. De operatie, gekenmerkt door een ruime inzet van luchtlandingstroepen om strategische bruggen op Nederlands grondgebied te veroveren, was uiteindelijk een mislukking doordat de cruciale brug bij Arnhem niet kon worden behouden.

De Britse¬†veldmaarschalk¬†Bernard Montgomery¬†pleitte er tijdens de opmars vanuit¬†Normandi√ę, waar de geallieerden op¬†D-Day¬†in het bezette Frankrijk geland waren, voor om het hele Duitse hoofdfront, dat hij al verslagen achtte, van het noorden uit te omvatten door de grote rivieren in Nederland te overschrijden. Na enige twijfel ging opperbevelhebber¬†Eisenhower¬†op 10 september akkoord met dit gewaagde plan.

Market Garden bestond uit een grootschalige¬†luchtlandingsoperatie¬†(Market) en een grondoffensief vanuit¬†Belgi√ꬆ(Garden).¬†Britse,¬†Poolse¬†en¬†Amerikaanse¬†luchtlandingstroepen zouden belangrijke bruggen over Nederlandse rivieren nemen, waarna grondtroepen over deze bruggen snel zouden kunnen doorstoten naar het¬†IJsselmeer.¬†Dat zou de Duitse troepen in het westen van Nederland afsnijden waarna men naar het oosten zou oprukken tot in het¬†Ruhrgebied, het industri√ęle hart van Duitsland.¬†Zo werd de gevreesde¬†Westwall, de fortificatiegordel tussen Frankrijk en Duitsland, omzeild.
Lees meer over market garden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Market_Garden   

 

Market Garden Special Beer 33cl

Andere suggesties…