Mercedes Benz unimog S 404 radiobak
Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak

29.9545.95 incl. btw

Opties selecteren
Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak

29.9545.95 incl. btw

Wilt u een aanpassing op dit ontwerp van de Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak? Dat is zeker mogelijk!

Graag horen wij hoe we dit ontwerp nog unieker voor u kunnen maken: rjarmymerchandise@gmail.com
bv. met uw kenteken, vlaggetjes of kenmerkende stickers.

Controleer voor bestellen of de maat overeenkomt met uw maat.
-> Klik hier voor de maattabel voor herenkleding <-
-> Klik hier voor de maattabel voor dameskleding <-
-> Klik hier voor de maattabel voor kinderkleding <-
-> Klik hier voor de wasvoorschriften​ <-

 

Deel je liefde

Bent u op zoek naar een leuk en uniek bedrukt product van de Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak?

Speciaal voor u kunnen wij verschillende soorten kledingstukken bedrukken met een afbeelding naar uw eigen keuze.
Ook kledingstukken die wij niet op de website hebben staan, kunnen wij zeer waarschijnlijk wel leveren, dus vraag hier gerust naar.
Dit kan van babykleding zijn, tot 7xl kleding. Door ons grote netwerk kunnen wij veel leveren.

Heeft u een legervoertuig? Of leuke herinneringen uit uw diensttijd?

Wist u dat wij ook ontwerpen kunnen maken aan de hand van uw eigen voertuig, of van een voertuig uit uw diensttijd?
Dit kunnen wij eenvoudig doen,  het is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Wilt u hierover meer weten kijken dan op:
Hoe werkt het?

Laagdrempelig contact.

Heeft u vragen of wilt u uw wensen doorgeven?
Dat kunt u het beste digitaal doen i.v.m. foto’s en eventuele foutgevoeligheid in informatieverstrekking.
U kunt ons bereiken via mail of social media:
Mail:  rjarmymerchandise@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/rjarmymerchandise
Twitter: www.twitter.com/RJArmy12
Instagram: www.instagram.com/rj_army_merchandise

Informatie over de opdruk van de Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak:

Het ontwerp dateert van kort na de Tweede Wereldoorlog. De Unimog wordt tegenwoordig geleverd onder de merknaam Mercedes-Benz. De naam komt van het Duitse UNIversal MOtor Gerät (“universele motor machine”).

De Unimog was aanvankelijk bedoeld als langzaam rijdend landbouwvoertuig waarmee men op het land kon werken, en werktuigen kon aandrijven en transporteren. Ook kon de Unimog als auto worden gebruikt. Hij heeft een zeer hoge bodemvrijheid en een flexibel frame, en kan in zeer oneffen terrein rijden. Daarom wordt hij ook door verschillende legers gebruikt.

Albert Friedrich ontwierp het eerst model en tekende een overeenkomst met Erhard & Söhne in Schwäbisch Gmünd. De ontwikkeling begon op 1 januari 1946 en het eerste prototype was eind 1946 gereed. De spoorbreedte was zo groot als twee rijen gepote aardappelen. Vanaf 1947 werd de productie gestart, aanvankelijk met een dieselmotor van 25 pk. Het logo op deze eerste wagens werd gevormd door twee ossehoorns die een “U” vormden. Deze eerste serie werd door Boehringer gebouwd en wel om twee redenen. Allereerst hadden Erhard & Söhne niet de capaciteit om Unimogs te bouwen. Bovendien mocht Daimler-Benz destijds nog geen vierwielaangedreven voertuigen bouwen.

In 1951 nam Mercedes-Benz de productie over. Boehringer was een producent van landbouwwerktuigen en had weinig ervaring met het maken van voertuigen op grote schaal. Mercedes-Benz had dit wel en beschikte ook over een dealernetwerk in binnen- en buitenland. Voortaan werd de Unimog in Gaggenau gebouwd. Westfalia Van Conversion bouwde van 1952 tot 1979 de cabines.

Vanaf 1953 versierde de Mercedesster de grille van de Unimog en in dat jaar kwam er ook een geheel gesloten cabine naast de eerdere versies met een vouwkap. Deze waren bekend onder de koosnaam “Froschauge” of “Westfaliacabine”. Ook een Nederlandse producent en tevens importeur voor Nederland van Unimog, de firma Hoegen-Dijkhof, heeft een aantal jaren cabines voor de Unimog gebouwd. Dit waren een soort metalen dakjes (hardtop) die men op de cabrioversie kon bouwen. In mei 1966 werd de 100.000e Unimog geproduceerd.

De Unimog werd slechts zelden in de landbouw gebruikt. Om dit segment van de markt te bedienen lanceerde Daimler-Benz in 1972 een afgeleid voertuig, de MB Trac. Deze nieuwe tractor is gebouwd op basis van een Unimog.

De Unimog werd ook geleverd aan de brandweer, de Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht, het leger, de militaire ambulancedienst en de Heidemaatschappij. Unimogs worden verder gebruikt om in bergen te werken en sneeuw te ruimen (met een sneeuwschuiver). Ook zijn er op basis van de Unimogs 401, 421, 406, 417 bosbouwuitvoeringen gebouwd, te herkennen aan een door het Trierse bedrijf Werner geconstrueerde lier. Dit zijn meestal cabriolets, met een ronde tank en een staande uitlaat.

Er is op basis van de 406 een knikbestuurde bosbouwversie gebouwd de “Uniknick”. Ook heeft een Unimog met rupsaandrijving bestaan, genaamd de “Unitrac”. Voor de Deutsche Post AG werd een speciale luchthavenversie van de Unimog gebouwd, waarbij de achterzijde hydraulisch omhoog werd geheven.

Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak Mercedes Benz unimog S 404 Radiobak

Andere suggesties…