NL Colonne sticker 30x6cm
NL Colonne sticker 30x6cm

Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €7.95. incl. btw

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

NL Colonne sticker 30x6cm

Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €7.95. incl. btw

De afmeting van de NL Colonne sticker 30x6cm.
Geschikt voor de DAF YA 126, DAF YA 328, Overige DAF YA’s en Nekaf M38a1
Heeft u een andere maat nodig dan kunt u die wellicht hier vinden, anders horen wij dat graag van u.

 

Deel je liefde

Bent u op zoek naar een sticker van de “NL Colonne sticker 30x6cm” voor uw voertuig?

Speciaal voor u kunnen wij verschillende soorten stickers maken. Ook met afbeelding naar uw eigen keuze.
Ook stickers die wij niet op de website hebben staan, kunnen wij zeer waarschijnlijk wel leveren, dus vraag hier gerust naar.

Heeft u een legervoertuig? Of leuke herinneringen uit uw diensttijd?

Wist u dat wij ook ontwerpen kunnen maken aan de hand van uw eigen voertuig, of van een voertuig uit uw diensttijd?
Dit kunnen wij eenvoudig doen,  het is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Laagdrempelig contact.

Heeft u vragen of wilt u uw wensen doorgeven?
Dat kunt u het beste digitaal doen i.v.m. foto’s en eventuele foutgevoeligheid in informatieverstrekking.
U kunt ons bereiken via mail of social media:
Mail:  rjarmymerchandise@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/rjarmymerchandise
Twitter: www.twitter.com/RJArmy12
Instagram: www.instagram.com/rj_army_merchandise

Informatie over de opdruk van de “NL Colonne sticker 30x6cm” :

De afmeting van de NL Colonne sticker 50x10cm.
Geschikt voor de DAF YA 126, DAF YA 328, Overige DAF YA’s en Nekaf M38a1
Heeft u een andere maat nodig dan kunt u die wellicht hier vinden, anders horen wij dat graag van u.

Militaire colonne: hoe zit het ook alweer?

Een korte opfriscursus

U ziet ze vast weleens rijden, een stoet met militaire voertuigen. Ofwel een militaire colonne. De meeste mensen weten dat hier speciale voorrangsregels voor gelden, zoals ooit geleerd tijdens de rijlessen. Maar voor het merendeel is het geen alledaags tafereel. We hebben vaak niet meer helemaal helder hoe het nu ook alweer zit met de voorrangsregels. Wat daarbij niet helpt, is dat de regels omtrent colonnes een paar keer zijn veranderd. Een korte opfriscursus!

Belangrijkste vraag is: wanneer is een stoet militaire voertuigen een militaire colonne waarvoor speciale voorrangsregels gelden? De omschrijving luidt als volgt: ‚Äėeen aantal zich achter elkaar bevindende motorvoertuigen van een militaire organisatie of rampenbestrijdingsorganisatie, dat wettelijk vastgestelde herkenningstekens voert.‚Äô¬†Dit betekent dus dat voor een militaire colonne uitsluitend de speciale voorrangsregels gelden als deze ook zichtbare herkenningstekens dragen.

Herkenningstekens

Er zijn twee soorten herkenningstekens voor militaire voertuigen:

  • Vlaggen
    Het voorste voertuig voert twee blauwe vlaggen aan de linker- en rechtervoorzijde van het voertuig. De volgende voertuigen voeren één blauwe vlag aan de rechtervoorzijde en het achterste voertuig voert één groene vlag aan de rechtervoorzijde.
  • Lichten
    Het voorste voertuig én de daarop volgende voertuigen hebben een blauw rechter voorlicht. Het achterste voertuig heeft een groen rechter voorlicht. Alle voertuigen moeten licht voeren.

De speciale verkeersregels:

Veel mensen kiezen ervoor om een militaire colonne altijd voorrang te geven. Wel zo makkelijk, want dan kun je niet fout zitten. Maar wat zijn nu daadwerkelijk de regels? De verkeersregels die voor de gehele militaire colonne gelden zijn in de basis vrij simpel: de colonne moet zich aan de normale geldende verkeersregels houden.

Hier zijn overigens enkele uitzonderingen op: in tegenstelling tot de normale verkeersdeelnemers hoeft een militaire colonne geen voorrang te geven bij voetgangersoversteekplaatsen en aan een bij een halte wegrijdende bus. En als het voorste voertuig door groen licht is gereden, dan hoeven de volgende voertuigen niet te stoppen als het licht rood kleur kleurt.

Militaire colonne doorsnijden:

Bij dit onderwerp wordt het wat complexer. Om meer duidelijkheid te verschaffen, halen we het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) er bij. In artikel 16 staat de regel dat weggebruikers geen militaire colonnes mogen doorsnijden. In artikel 63 staat vervolgens dat verkeerstekens boven verkeersregels gaan. Omdat artikel 16 RVV 1990 een verkeersregel is, gaat een verkeersteken, zoals een verkeersbord, voor op de regel dat een weggebruiker geen militaire colonne mag doorsnijden.

De belangrijkste vraag is nu dus of er sprake is van een gelijkwaardig kruispunt. Bij gelijkwaardige kruispunten geldt dat u, als u van rechts komt, voorrang heeft op de colonne zolang het voorste voertuig nog niet is gepasseerd. Wanneer het voorste voertuig al is gepasseerd, heeft u geen voorrang en mag de colonne dus niet doorkruist worden. Wanneer er geen sprake is van een gelijkwaardig kruispunt en u rijdt op een (met verkeerstekens aangegeven) voorrangsweg, dan heeft u voorrang op de colonne en mag u de colonne wel doorkruisen.

https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2022/20/01_militaire-colonne_20