Patch - Stof embleem 82nd Airborne Divisie
Stof embleem 82nd Airborne Divisie

Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €7.95. incl. btw

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Stof embleem 82nd Airborne Divisie

Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €7.95. incl. btw

Deel je liefde

Bent u op zoek naar een leuke stof embleem 82nd Airborne Divisie?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij hebben enkele patches gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog, deze kunt u vinden in onze WWII Shop

Ook kunnen wij een mooi bijpassend kledingstuk bedrukken gerelateerd aan de Stof embleem 82nd Airborne Divisie

voor u kunnen wij verschillende soorten kledingstukken bedrukken met een afbeelding naar uw eigen keuze.
Ook kledingstukken die wij niet op de website hebben staan, kunnen wij zeer waarschijnlijk wel leveren, dus vraag hier gerust naar.
Dit kan van babykleding zijn, tot 7xl kleding. Door ons grote netwerk kunnen wij veel leveren.

Heeft u een legervoertuig? Of leuke herinneringen uit uw diensttijd?

Wist u dat wij ook ontwerpen kunnen maken aan de hand van uw eigen voertuig, of van een voertuig uit uw diensttijd?
Dit kunnen wij eenvoudig doen,  het is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Wilt u hierover meer weten kijken dan op:
Hoe werkt het?

Laagdrempelig contact.

Heeft u vragen of wilt u uw wensen doorgeven?
Dat kunt u het beste digitaal doen i.v.m. foto’s en eventuele foutgevoeligheid in informatieverstrekking.
U kunt ons bereiken via mail of social media:
Mail:  rjarmymerchandise@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/rjarmymerchandise
Twitter: www.twitter.com/RJArmy12
Instagram: www.instagram.com/rj_army_merchandise

Informatie over de opdruk van de Stof embleem 82nd Airborne Divisie:

De Amerikaanse 82e Luchtlandingsdivisie (Engels: 82nd Airborne Division) is een divisie van de United States Army, het leger van de Verenigde Staten. De divisie is gestationeerd in Fort Bragg (North Carolina).

De 82e Luchtlandingsdivisie is een elite-eenheid van luchtmobiele infanterie. Deze luchtlandingstroepen bestaan voornamelijk uit parachutisten. Soldaten van de 82e dragen de letters AA op hun schouder, een afkorting van de bijnaam voor de eenheid, All-American, omdat de leden uit alle staten van de VS worden gerekruteerd. Een andere bijnaam voor de divisie is America’s Guard of Honor.

De eenheid heeft deelgenomen aan veel belangrijke operaties, waaronder de¬†landing in Normandi√ę, de¬†Slag om de Ardennen¬†en¬†Operatie Market Garden¬†(de invasie van¬†Nederland) in 1944. Hiervoor heeft de eenheid een aantal onderscheidingen ontvangen, waaronder de¬†Militaire Willems-Orde¬†in¬†Nederland¬†en het¬†Oorlogskruis¬†in¬†Belgi√ę. Een aantal militairen van de eenheid, waaronder¬†Charles Billingslea, zijn met de Militaire Willems-Orde gedecoreerd.

Geschiedenis

De eenheid werd gevestigd in 1917 als de 82e Divisie. In 1918 werd de eenheid hernoemd tot de 82e Infanteriedivisie en nam deel aan de¬†Eerste Wereldoorlog. In 1942 werd de divisie de eerste luchtmobiele eenheid van het Amerikaanse leger met de benaming 82nd Airborne Division. De divisie kwam onder bevel van luitenant-generaal¬†Omar Bradley. In juli en september 1943 werd de divisie ingezet bij de¬†invasie van Itali√ę. De eenheid voerde parachutistenaanvallen uit op¬†Sicili√ꬆen¬†Salerno.

In juni 1944 nam de eenheid deel aan de¬†landing in Normandi√ꬆmet parachutisten en¬†zweefvliegtuig-eenheden (zie¬†Operatie Detroit). In september 1944 voerden ze parachute- en zweefvliegtuiglandingen uit als deel van¬†Operatie Market Garden, de poging van de geallieerden om door te stoten naar¬†Arnhem. Hierbij had de 82e de¬†Waaloversteek¬†als taak de bruggen bij¬†Grave¬†en¬†Nijmegen¬†en een van de vier bruggen over het¬†Maas-Waalkanaal¬†te veroveren. Tijdens de¬†Slag om de Ardennen¬†in december 1944 en januari 1945 hielp de 82e om het Duitse offensief een halt toe te roepen. Na de capitulatie van Duitsland nam de divisie deel aan de bezetting van¬†Berlijn. Bij de terugkeer naar de VS in 1946 kreeg de eenheid een¬†ticker-tape parade¬†(feestelijke intocht) in¬†New York.

In 1965 nam de eenheid deel aan een Amerikaanse interventie in de Dominicaanse Republiek. Tijdens de Vietnamoorlog was de eenheid actief van 1968 tot 1969 en nam ze deel aan het Tetoffensief. In 1983 nam de 82e deel aan Amerikaanse invasie van Grenada, en in 1989 voerde de 82e haar eerste parachuteaanval uit sinds de Tweede Wereldoorlog, tijdens Operatie Just Cause, de Amerikaanse invasie van Panama.

In 1990 was de 82e een van de eerste Amerikaanse eenheden in¬†Saoedi-Arabi√ꬆna de Iraakse invasie van¬†Koeweit¬†en het begin van de¬†Eerste Golfoorlog. Tijdens de Amerikaanse invasie van¬†Afghanistan¬†in 2001 voerde een kleine eenheid van de 82e een parachuteaanval uit in westelijk Afghanistan. De 82e nam deel aan de¬†Tweede Golfoorlog¬†in 2003. In 2005 werd de eenheid teruggetrokken uit¬†Irak.

De 82e heeft ook deelgenomen aan verschillende humanitaire missies en vredesmissies: in¬†Florida, na de verwoesting door¬†orkaan Andrew¬†in 1992; in¬†Kosovo, waar een bataljon van de 82e de eerste¬†NAVO-grondeenheid was die Kosovo ingestuurd werd; en in¬†New Orleans, waar de 82e werd ingezet in 2005 na de overstroming veroorzaakt door¬†orkaan Katrina. De divisie was ook betrokken bij de hulpverlening na de¬†aardbeving op Ha√Įti in 2010.

Stof embleem 82nd Airborne Divisie Stof embleem 82nd Airborne Divisie Stof embleem 82nd Airborne Divisie Stof embleem 82nd Airborne Divisie Stof embleem 82nd Airborne Divisie Stof embleem 82nd Airborne Divisie Stof embleem 82nd Airborne Divisie Stof embleem 82nd Airborne Divisie Stof embleem 82nd Airborne Divisie