stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland
stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland

Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €7.95. incl. btw

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland

Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €7.95. incl. btw

Deel je liefde

Bent u op zoek naar een leuk stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij hebben enkele patches gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog, deze kunt u vinden in onze WWII Shop

Ook kunnen wij een mooi bijpassend kledingstuk bedrukken gerelateerd aan de stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland.

voor u kunnen wij verschillende soorten kledingstukken bedrukken met een afbeelding naar uw eigen keuze.
Ook kledingstukken die wij niet op de website hebben staan, kunnen wij zeer waarschijnlijk wel leveren, dus vraag hier gerust naar.
Dit kan van babykleding zijn, tot 7xl kleding. Door ons grote netwerk kunnen wij veel leveren.

Heeft u een legervoertuig? Of leuke herinneringen uit uw diensttijd?

Wist u dat wij ook ontwerpen kunnen maken aan de hand van uw eigen voertuig, of van een voertuig uit uw diensttijd?
Dit kunnen wij eenvoudig doen,  het is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Wilt u hierover meer weten kijken dan op:
Hoe werkt het?

Laagdrempelig contact.

Heeft u vragen of wilt u uw wensen doorgeven?
Dat kunt u het beste digitaal doen i.v.m. foto’s en eventuele foutgevoeligheid in informatieverstrekking.
U kunt ons bereiken via mail of social media:
Mail:  rjarmymerchandise@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/rjarmymerchandise
Twitter: www.twitter.com/RJArmy12
Instagram: www.instagram.com/rj_army_merchandise

Informatie over de opdruk van de stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland:

De¬†1e (Poolse) Onafhankelijke Parachutistenbrigade¬†was een¬†parachutisteninfanteriebrigade¬†van de¬†Poolse strijdkrachten in het Westen¬†onder bevel van¬†generaal-majoor¬†StanisŇāaw Sosabowski . De¬†brigade¬†werd in september 1941 opgericht tijdens de¬†Tweede Wereldoorlog¬†en was gestationeerd in¬†Schotland¬†.

Oorspronkelijk was de exclusieve missie van de brigade om in¬†bezet Polen¬†te landen om het land te helpen bevrijden. De¬†Britse regering zette de Polen echter onder druk om de eenheid in het¬†westelijke oorlogstoneel¬†in te zetten¬†.¬†Operatie Market Garden¬†zag de eenheid uiteindelijk in actie komen ter ondersteuning van de¬†Britse 1st Airborne Division¬†tijdens de¬†Slag om Arnhem¬†in september 1944.¬†[1]¬†De Polen werden aanvankelijk vanaf 18 september per zweefvliegtuig¬†geland¬†, terwijl de parachutistensectie van de brigade vanwege slecht weer boven Engeland werd opgehouden en op 21 september bij¬†Driel¬†aan de zuidoever van de Rijn sprong. De Polen leden aanzienlijke verliezen tijdens de daaropvolgende dagen van gevechten, maar waren door hun aanwezigheid toch in staat om ongeveer 2500 Duitse troepen om te leiden om met hen af ‚Äč‚Äčte rekenen uit angst dat ze de overblijfselen van de 1st Airborne zouden ondersteunen die vastzaten boven de Neder-Rijn in¬†Oosterbeek¬†. Sommige Poolse parachutisten, waaronder Stanislaw Kulik,¬†[2]¬†slaagden erin de Rijn over te steken om de 1st Airborne te ondersteunen, maar toen het bevel tot terugtrekking kwam, waren er niet genoeg boten om iedereen terug te krijgen. De Nederlandse ondergrondse hielp toen een aantal parachutisten ongeveer een maand lang onderdak te bieden, totdat ze gered konden worden in¬†Operatie Pegasus¬†.

De Brigade werd oorspronkelijk getraind in de buurt van RAF Ringway en later in Upper Largo in Schotland. Uiteindelijk werd het gestationeerd in Lincolnshire, in de buurt van RAF Spitalgate (Grantham), waar het bleef trainen tot het uiteindelijk vertrok naar Europa na D-Day.

De brigade werd gevormd door het Poolse opperbevel in ballingschap met als doel het te gebruiken ter ondersteuning van het¬†Poolse verzet¬†tijdens de¬†landelijke opstand¬†, een plan dat op tegenstand stuitte van de Britten, die betoogden dat een enkele brigade geen nut zou hebben tegen de het gehele Duitse leger gestationeerd in bezet Polen.¬†[3]¬†De druk van de Britse regering zorgde er uiteindelijk voor dat de Polen toegaf en ermee instemde de brigade aan het¬†westelijk front¬†te laten inzetten .¬†[3]¬†Op 6 juni 1944 werd de eenheid, oorspronkelijk de enige Poolse eenheid die direct ondergeschikt was aan de Poolse regering in ballingschap en dus onafhankelijk was van het Britse commando, overgebracht naar dezelfde commandostructuur als alle andere¬†Poolse strijdkrachten in het Westen¬†. Het was de bedoeling dat het zou deelnemen aan verschillende operaties na de¬†invasie van Normandi√ꬆ, maar deze werden allemaal geannuleerd.¬†[3]¬†Op 27 juli vroeg¬†de¬†Poolse regering in ballingschap , zich bewust van de op handen zijnde¬†Opstand van Warschau¬†, de Britse regering om luchtsteun, waaronder het droppen van de brigade in de buurt van Warschau.¬†[4]¬†Dit verzoek werd afgewezen omdat het door de brigade gebruikte vliegtuig niet genoeg brandstof had om Warschau te bereiken, en het verzoek om Sovjet-vliegvelden te gebruiken werd afgewezen.¬†[4]¬†Uiteindelijk ging de Brigade de strijd aan toen deze werd gedropt tijdens¬†Operatie Market Garden¬†in september 1944.

stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland stoffen patch 1st Independent Parachute Brigade Poland