stoffen patch 1st polish armoured brigade poland
stoffen patch 1st polish armoured brigade poland

Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €7.95. incl. btw

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

stoffen patch 1st polish armoured brigade poland

Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €7.95. incl. btw

Deel je liefde

Bent u op zoek naar een leuk stoffen patch 1st polish armoured brigade poland?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij hebben enkele patches gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog, deze kunt u vinden in onze WWII Shop

Ook kunnen wij een mooi bijpassend kledingstuk bedrukken gerelateerd aan de stoffen patch 1st polish armoured brigade poland.

voor u kunnen wij verschillende soorten kledingstukken bedrukken met een afbeelding naar uw eigen keuze.
Ook kledingstukken die wij niet op de website hebben staan, kunnen wij zeer waarschijnlijk wel leveren, dus vraag hier gerust naar.
Dit kan van babykleding zijn, tot 7xl kleding. Door ons grote netwerk kunnen wij veel leveren.

Heeft u een legervoertuig? Of leuke herinneringen uit uw diensttijd?

Wist u dat wij ook ontwerpen kunnen maken aan de hand van uw eigen voertuig, of van een voertuig uit uw diensttijd?
Dit kunnen wij eenvoudig doen,  het is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Wilt u hierover meer weten kijken dan op:
Hoe werkt het?

Laagdrempelig contact.

Heeft u vragen of wilt u uw wensen doorgeven?
Dat kunt u het beste digitaal doen i.v.m. foto’s en eventuele foutgevoeligheid in informatieverstrekking.
U kunt ons bereiken via mail of social media:
Mail:  rjarmymerchandise@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/rjarmymerchandise
Twitter: www.twitter.com/RJArmy12
Instagram: www.instagram.com/rj_army_merchandise

Informatie over de opdruk van de stoffen patch 1st polish armoured brigade poland:

De¬†Poolse 1e Pantserdivisie¬†(¬†Poolse¬†1 Dywizja Pancerna, Pierwsza Dywizja Pancerna¬†) was een¬†pantserdivisie¬†van de¬†Poolse strijdkrachten in het Westen¬†tijdens¬†de¬†Tweede Wereldoorlog¬†. De divisie¬†, opgericht in februari 1942 in¬†Duns¬†in¬†Schotland¬†, stond onder bevel van¬†generaal-majoor¬†StanisŇāaw Maczek¬†en telde op zijn hoogtepunt ongeveer 18.000 soldaten. De divisie diende in de laatste fasen van de¬†Slag om Normandi√ꬆin augustus 1944 tijdens¬†Operatie Totalize¬†en de¬†Slag om Chambois¬†. bleef vervolgens vechten gedurende de hele¬†campagne in Noord-Europa¬†, voornamelijk als onderdeel van het¬†Eerste Canadese Leger¬†.

Geschiedenis 

Na de val van Polen en vervolgens Frankrijk in 1940 trokken veel van de overgebleven Polen die in beide campagnes hadden gevochten zich met het Britse leger terug naar het Verenigd Koninkrijk.

Vorming 

De Poolse 1e Pantserdivisie,¬†gestationeerd in¬†Schotland , werd gevormd als onderdeel van het¬†Poolse I Corps¬†onder¬†Wladyslaw Sikorski¬†, dat in 1940-1941 ongeveer 200 kilometer van¬†de Britse¬†kust bewaakte. De commandant van de divisie, generaal Stanislaw Maczek, was de belangrijkste gemechaniseerde commandant van Polen, en veel van zijn ondergeschikte officieren van de eenheid die hij in 1939 commandeerde, de¬†10e Gemechaniseerde Brigade¬†, waren met hem meegegaan naar Groot-Brittanni√ę. Ze waren georganiseerd naar het model van de Britse Pantserdivisie, uitgerust met Britse uniformen, wapens en tanks. Ze waren aanvankelijk uitgerust en getraind op¬†Crusader-tanks¬†, maar eind 1943 en begin 1944 werden deze vervangen door¬†Sherman-tanks¬†en¬†Cromwell-tanks¬†. Ze namen toen deel aan oorlogsspellen samen met de¬†4e Canadese (pantser)divisie¬†.

Normandi√ę‚Äč‚Äč‚Äč

Eind juli 1944 werd de 1st Armoured¬†overgeplaatst naar Normandi√ꬆ, waar de laatste elementen op 1 augustus arriveerden in Arromanches, Grayes en Courseulles sur mer, waar een monument is opgericht. De eenheid werd toegevoegd aan het¬†Eerste Canadese Leger¬†als onderdeel van de¬†21st Army Group¬†. Dit werd mogelijk gedaan om de communicatie te verbeteren, aangezien de overgrote meerderheid van de Polen geen Engels sprak toen ze vanaf 1940 in het Verenigd Koninkrijk aankwamen. De divisie ging op 8 augustus de strijd aan tijdens¬†Operatie Totalize¬†. Ze leed twee keer ernstige verliezen als gevolg van “eigen vuur” van geallieerde vliegtuigen, maar behaalde een overwinning op de¬†Wehrmacht¬†in de gevechten om¬†Mont Ormel¬†[¬†1]¬†en de stad¬†Chambois¬†. Deze reeks offensieve en defensieve operaties werd bekend als de¬†Slag om Falaise¬†, waarbij een groot aantal¬†Duitse leger-¬†en¬†SS-¬†divisies vastzaten in de¬†Falaise Pocket¬†[2]¬†en vervolgens werden vernietigd.

De divisie van Maczek speelde de cruciale rol bij het sluiten van de pocket op de ontsnappingsroute van de gevangen Duitse divisies, waardoor de gevechten wanhopig waren en het 2e Poolse Gepantserde Regiment, het 24e Poolse Lancers en 10e Dragoons , ondersteund door het 8e en 9e Infanteriebataljons, de aanval innamen. zwaar getroffen door Duitse aanvallen van eenheden die probeerden zich uit de pocket te bevrijden. Omsingeld en zonder munitie, weerstonden ze 48 uur lang onophoudelijke aanvallen van meerdere vluchtende pantserdivisies totdat ze werden afgelost. De totale verliezen van de divisie vanaf 7 augustus, toen ze de strijd aangingen tot het einde van de slag om Falaise op 22 augustus, bedroegen 446 doden, 1501 gewonden en 150 vermisten, of 2097 soldaten in totaal gedurende ongeveer twee weken van gevechten. [3]

Belgi√ę en Nederland

Nadat de¬†geallieerde¬†legers uit Normandi√ę waren uitgebroken, achtervolgde de Poolse 1e Pantserdivisie de Duitsers langs de kust van het¬†Engelse Kanaal¬†. Ze bevrijdde onder andere de steden¬†Saint-Omer¬†,¬†Ieper¬†, Oostnieuwkerke, Roeselare, Tielt, Ruislede en¬†Gent¬†. Tijdens¬†Operatie Pheasant¬†zorgde een succesvolle omtrekkende manoeuvre, gepland en uitgevoerd door generaal¬†Maczek,¬†ervoor dat de stad¬†Breda¬†kon worden bevrijd zonder burgerslachtoffers (29 oktober 1944). De divisie bracht de winter van 1944-1945 door op de zuidoever van de Rijn¬†,¬†waar ze een sector rond¬†Moerdijk¬†,¬†Nederland,¬†bewaakte . Begin 1945 werd ze overgeplaatst naar de provincie¬†Overijssel¬†en begon ze met de geallieerden op te rukken langs de Nederlands-Duitse grens, waarbij ze de oostelijke delen van de provincies¬†Drenthe¬†en¬†Groningen¬†bevrijdde , inclusief de steden¬†Emmen¬†,¬†Coevorden¬†en¬†Stadskanaal¬†.

stoffen patch 1st polish armoured brigade poland stoffen patch 1st polish armoured brigade poland stoffen patch 1st polish armoured brigade poland stoffen patch 1st polish armoured brigade poland stoffen patch 1st polish armoured brigade poland stoffen patch 1st polish armoured brigade poland stoffen patch 1st polish armoured brigade poland stoffen patch 1st polish armoured brigade poland stoffen patch 1st polish armoured brigade poland stoffen patch 1st polish armoured brigade poland