In 1982 heeft ICOMOS 18 april uitgeroepen tot Internationale Dag voor Monumenten en Landschappen , gevolgd door goedkeuring door de UNESCO tijdens de 22e Algemene Conferentie. Elk jaar stelt ICOMOS bij deze gelegenheid een thema voor voor activiteiten die worden georganiseerd door haar leden, nationale en internationale wetenschappelijke comités, partners en iedereen die mee wil doen aan het vieren van de dag.

De Internationale Dag voor Monumenten en Landschappen 2021 erkent de wereldwijde roep om meer inclusie en erkenning van diversiteit en nodigt deelnemers uit om na te denken over bestaande verhalen, deze te herinterpreteren en opnieuw te onderzoeken.
ICOMOS moedigt u aan om samen te komen om uw ervaringen te delen – uiteraard in overeenstemming met de instructies van lokale en nationale autoriteiten om de veiligheid van de deelnemers tijdens de aanhoudende COVID-19-pandemie te waarborgen.

Let op! Wij organiseren dit evenement niet, wij promoten dit enkel voor de organisatorische partij uit enthousiasme van onze kant.
Bron: https://www.fijnedagvan.nl/info/internationale-dag-voor-monumenten-en-archeologische-vindplaatsen/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X